Wat te doen in Yogyakarta

Ga je naar Yogyakarta dan best je vast benieuwd wat er te doen is. Yoygakarta is een grote stad in het midden van het eiland Java. De stad staat bekend vanwege de grootste boeddhistische tempel: De Borobudur. Maar daarnaast is er in en rondom de stad genoeg te doen. Hieronder heb ik de leukste bezienswaardigheden en dingen om te doen voor je op een rij gezet. 

Wat te doen in Yogyakarta

Dit is er allemaal te doen in Yogyakarta

Yogyakarta is een bruisende stad en ik raad je zeker aan om voorbereid de stad te bezoeken. Omdat er in Yogyakarta behoorlijk veel te doen valt raad ik je aan om hier minimaal 2 dagen te blijven. De volgende hoogtepunten mag je in ieder geval niet missen. 

#1 Bezoek de Borobudur

Het hoogtepunt van Yogyakarta is toch wel een bezoek aan de Borobudur. Deze bijzondere tempel is al eeuwen oud en heeft lang verborgen gelegen. Iets buiten de stad richting de jungle ligt de tempel.

Ik raad je aan om zo vroeg mogelijk de tempel te bezoeken aangezien je zeker niet de enige bezoeker bent. Vanaf half 8 in de ochtend arriveren de tourbussen met grote groepen. Zorg dat je er zo vroeg mogelijk bent om de drukte te ontlopen en om de warmte voor te zijn. Zelf arriveerde ik om 7 uur ‘s ochtends en dat was gelukkig net voor de drukte!

Wat te doen in yogyakarta
Wat te doen in yogyakarta

#2 Fort Vredenburg: een stukje geschiedenis

Tijdens de kolonisatie in 1765 is het fort gebouwd door de Nederlanders. Fort Vredenburg is tegenwoordig een museum en expositie waar de geschiedenis van de stad en het land wordt vertoond. Op onderstaande foto zie je zelfs een 10 Gulden biljet waar destijds betaald mee werd. 

Wat te doen in yogyakarta
Wat te doen in yogyakarta

#3 Paleis van de sultan: De Kraton 

Een andere unieke bezienswaardigheid is het paleis van de sultan. Leuk om te weten is dat de sultan er nog steeds woont! Voor ongeveer 2 euro kom je binnen en heb je toegang tot het voorste gedeelte van het paleis. Hier kun je de oude kledingdracht bekijken en kunstvoorwerpen. 

#4 Winkel voor souvenirs op Malioboro street

Malioboro street is de plaats waar je moet zijn in de avond. Het nachtleven is bruisend in en rondom deze lange straat. Je vind hier een grote mall met kledingwinkels en langs de straat vind je souvenir winkels. In de avond kun je hier ook terecht voor streetfood. Vanaf hier kun je ook opstappen op een becak en een rondje om de stad maken. 

De top 5 beste restaurants in Yogyakarta

Het is soms een hele opgave om in een onbekende stad een goed restaurant te vinden. Er zijn heel wat goede restaurants te vinden waar je heerlijk kunt eten. Ik heb de beste restaurants hier voor je opgesomd. 

  • Madam Tan Indonesian Food. Hier vind je het authentieke Indonesische eten van zeer goede kwaliteit in een net restaurant.
  • Lawas 613 Cafe. Zin in wat anders zoals Mexicaans? Dan zit je hier goed.
  • Kesuma Restaurant. Als je wat te meer te besteden hebt moet je hier zijn!
  • ViaVia Jogja. Dit super hippe restaurant mag niet ontbreken tijdens je reis.
  • Canting. Je kunt hier terecht voor heerlijk Indonesisch eten in een sfeervol restaurant met uitzicht over de stad. 
Wat te doen in Yogyakarta
Wat te doen in Yogyakarta

Restaurant Canting

Wat te doen in Yogyakarta

Restaurant Madam Tan

Wat te doen in Yogyakarta

Bar en cafe Loko

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *