Wat te doen in Sardinië?

Het is zover. Na maanden in Corona spanning te hebben gezeten, vertrokken we eindelijk naar Sardinië. Sardinië is een hele gave bestemming voor een zomervakantie. Wist je dat je er al binnen 2 uur vliegen bent? In dit artikel lees je meer over mijn ervaringen over dit Italiaanse eiland en wat er allemaal te doen is!

Wat te doen in Sardinië?

Cala Gonone

5 mooiste dingen te doen in Sardinië

#1 Bezoek de oostkust: de omgeving van Baunei

In het oosten van Sardinië heb je een prachtige kustlijn met bijzondere rotspartijen. Rond de omgeving van Baunei en Cala Gonone vind je de meest idyllische stranden. Ben je ook altijd op zoek naar de mooiste stranden? Dan zit je hier goed!

De meeste stranden zijn bereikbaar middels een hike. Neem wel je wandelschoenen mee want je bent al snel 2 uur onderweg. Met de auto kun je de meeste stranden helaas niet bereiken. Anders kun je vanuit Cala Gonone middels verschillende tour operators een boot excursie boeken.
Ik boekte een dag op een yacht voor 80 euro en dit was het dik waard. Op hun website vind je meer over het aanbod. 

Dingen te doen in Sardinie?

Cala Luna

wat te doen in Sardinie?

Cala Mariolu

#2 De stad met Catalaanse invloeden: Alghero

Sardinië heeft genoeg dingen te doen voor ieder wat wils. Cultuurliefhebbers zullen genieten van Alghero. Een stad in Sardinië met Catalaanse invloeden, hoe zit dat nou eigenlijk? Lang geleden werd de stad overgenomen door Catalaanse kolonisten. Vanwege opstandigheid van de oorspronkelijke bevolking werden ze gedeporteerd. De straten in de stad hebben nog steeds een Catalaanse naam én een Italiaanse naam. Daarom wordt de stad ook wel klein-Barcelona genoemd. 

Alghero is geen grote stad maar heeft wel een prachtig oud centrum. Vanuit hier kun je ook een dag strand pakken en de grotten van Nettuno bezoeken. 

wat te doen in Sardinië?
Wat te doen in Sardinië?

Alghero 

#3 La Pelosa Beach in Stintino

La Pelosa Beach, het favoriete strand van de inwoners van Sardinië! En dat is niet voor niets. Ondiep helder water en het lijkt net een natuurlijk zwembad. Helemaal in het noordwesten van Sardinië vind je La Pelosa Beach dat in het vissersdorpje Stintino ligt. 

Vanuit Pelosa Beach kijk je uit op het eiland Asinara. Asinara staat bekend om een gevangenis waar vroeger maffia leden gevangen werden gehouden. Verschillende touroperators bieden excursies. Iets wat je echt moet doen is een catamaran tour rond Asinara eiland. Onderweg zwem je tussen de vissen in het mooiste water, kom je dolfijnen tegen en bezoek je Asinara. 

Wat te doen in Sardinië?

Catamaran Tour met Garbo Charter

#4 Olbia

Olbia is een van de steden met een luchthaven. Indien je vliegt op Olbia kan de stad leuk zijn om mee te nemen tijdens je reis! De stad ligt in het noord-oosten van het eiland en is de vierde grootste stad van het eiland. Het is een van de belangrijkste havensteden en vanaf hier vertrekken dan ook veel cruiseschepen. Dwaal door de kleine oude steegjes en een dagje shoppen kan ook prima hier. 

Wat te doen in Sardinië?

Corso Umberto, Olbia

Voor het lekkerste toetje ga je naar Natura, Olbia

#5 Cagliari

Helemaal in het zuiden van het eiland ligt Cagliari. Dit is tevens ook de hoofdstad van het eiland Sardinië. In deze stad zijn er genoeg dingen te doen en hoef je je niet te vervelen. Ook deze stad telt een luchthaven dus veel toeristen starten hun reis hier. 

4 tips voor je reis naar Sardinië

#1 Huur een auto

Deze eerste tip is eigenlijk een must-have! Zonder auto kom je niet ver op Sardinië. Het is een groot eiland en de afstanden zijn te groot om met het OV af te leggen. De wegen op Sardinië zijn prima. Houd altijd de navigatie aan want die laat je de mindere wegen vermijden.

#2 Neem 2 weken om Sardinië te ontdekken

Het eiland is heel divers. Daarom raad ik het je aan om lekker met de auto de verschillende uithoeken te verkennen. Ik raad je aan de volgende plekken of omgevingen aan te doen: Cagliari, Cala Gonone, Olbia, Stintino en Alghero. 

#3 Vermijd het dure jet-set gedeelte

Vermijd steden waar je de hoofdprijs betaald voor je verblijf. Het eiland telt ongelofelijk veel mooie plekken. Porto Cervo wordt vaak omschreven als must visit. Vanuit hier is het namelijk makkelijk om La Maddalena te bereiken. Houd er wel rekening mee dat alles net iets meer kost hier. Cala Gonone en Pelosa Beach is net zo mooi en bijzonder en een perfect alternatief. 

#4 Taxi”s in Sardinië

Sardinië is een groot eiland en om ergens te komen is het huren van een auto het makkelijkst en tevens de goedkoopste optie. Zelf kon ik weinig vinden over de taxi”s in Sardinië. Na mijn vakantie kwam ik erachter dat er niet veel taxi”s rijden. Echt goedkoop is het ook niet. Daarnaast rijden er ook helemaal niet veel taxi”s behalve in de grote steden. En dan nog, zie je er niet veel rijden! Dus, het huren van een auto is een echte aanrader. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *