8 x Wat te doen in Mallorca

Mallorca is een heerlijke vakantiebestemming. Het Spaanse eiland heeft veel meer te bieden dan je waarschijnlijk denkt. De natuur is prachtig en je kunt er goed wandelen en fietsen. Op gebied van cultuur en architectuur zit je op Mallorca ook goed. Als je je afvraagt wat te doen in Mallorca, lees dan zeker verder. Ik heb de 8 leukste bezienswaardigheden voor je op een rij gezet.

wat te doen in Mallorca

1. Bezoek de hoofdstad van het eiland: Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van Mallorca. Deze bestemming is zeer populair bij toeristen vanwege de fijne temperatuur. Daarnaast is de stad rijk aan geschiedenis en cultuur en kun je heerlijk door het oude stadscentrum wandelen.
Als je je afvraagt wat te doen in Palma de Mallorca? Er is genoeg te doen maar bezoek vooral onderstaande punten. Begin je vakantie goed door de eerste dagen hier door te brengen!

  • Breng een bezoek aan de grandioze kathedraal van Palma

Midden in het oude centrum ligt de oude kathedraal. Zodra je de stad komt binnenrijden kan het niet missen. De kathedraal is gebouwd op een hoge berg en heeft uitzicht op zee. In 1219 begon de bouw en in 1901 heeft Gaudi zelfs nog meegeholpen met de restauratie. 

  • Oude centrum van Palma de Mallorca

Slenter en verdwaal door de oude smalle straten van Palma. Overal om je heen vindt je mooie boetiekjes en hippe restaurantjes. Tijdens mijn eerste paar dagen op Mallorca, verbleef ik deze knusse Airbnb in het oude centrum. Als je op zoek bent naar dat echte Spaanse sfeertje, dan moet je zeker hier zijn. Je vindt hier een mix van lokale mensen en toeristen. 

mallorca wat te doen

2. Ontdek het binnenland van Mallorca

Reis met de trein of met de auto naar Soller. Via een treintje is het mogelijk om vanaf Palma de Mallorca naar Soller te reizen. Tevens wordt Soller omringd door het Tramuntana gebergte. Je vind hier veel natuurschoon en typisch Spaanse dorpjes. Ideaal als je gek bent op hiken. 

3. Uitzichtpunt Cap de Formentor

Helemaal in het noorden van het eiland vind je dit prachtige uitzichtpunt. Omringd door hoge bergen en natuurschoon. Vanaf Alcúdia is het ongeveer 40 minuten rijden naar Cap de Formentor. Het is een dikke aanrader om hier de zonsondergang te bekijken!

cap de oormentor - 8 x wat te doen in Mallorca

4. Bezoek de mooiste stranden van Mallorca

Strandliefhebbers zullen zeker van Mallorca gaan houden. Aqua blauw zeewater omringd door witte zandstranden en bergen. Wie wilt dit nou niet? De mooiste stranden van Mallorca staan hieronder op een rij. 

  • Cala Figuera

Rijd met de auto richting het noorden van het eiland om hier Cala Figuera te bezoeken. Dit strand is de parel van het noorden. Bekijk hier op de kaart hoe je er precies komt met de auto. 

  • Cala D’or

Cala D’or wordt ook wel de gouden baai van Mallorca genoemd. Dat is niet voor niets! De badplaats bestaat uit meerdere verschillende kleine stranden. De aqua blauwe zee in combinatie met het zachte witte zand maakt het strand zeer geliefd. Kom vroeg, zodat je verzekerd bent van een goed plekje!

  • Cala Santanyi

Iets ten zuiden van Cala D’or ligt de prachtige baai Cala Santanyi. Het water is kristalhelder en het is relatief rustig in vergelijking met Cala D’or. Tevens ook leuk om hier te overnachten. Mandrago Natural Park ligt in de buurt waar je heerlijk kunt wandelen langs verscholen baaitjes tussen de rotsen. 

  • Cala Major 

Iets ten westen van Palma de Mallorca bevindt zich Cala Major. Huur een fiets in Palma en fiets naar de badplaats. Fietspaden verbinden de ene stad met de andere waardoor de tocht zeer goed te doen is. De fietstocht duurt ongeveer 30 minuten en je komt langs prachtige uitzichten over zee.  

Cala D'or Mallorca

Cala D’or

5. Huur een fiets op Mallorca

In Palma de Mallorca zitten een aantal fietsverhuur bedrijven. Je ziet zo veel meer op de fiets! De lange boulevard is voorzien van een nieuw fietspad waardoor het makkelijk is om de kustlijn de volgen naar het dorp verder op. 

Mallorca wat te doen
Mallorca wat te doen? ga fietsen!

Punta des Grells

6. Wandel door het prachtig en unieke Alcúdia

Helemaal in het noorden van het eiland ligt Alcúdia. Van oorsprong was het ooit een vissersdorp maar tegenwoordig is het een ideale vakantieplek. Je vind hier een van de mooiste stranden van het eiland. Alcúdia heeft ook een prachtig oud centrum en Cap de Formentor ligt op 40 minuten rijden vanaf hier. 

7. Serra de Tramuntana

Lang de noordwestkust van Mallorca bevindt zich de bergketen Serra de Tramuntana. Sinds 2011 behoort dit landschap zelfs tot de UNESO werelderfgoedlijst. Neem goede schoenen mee want een wandeling door dit prachtige landschap wil je niet overslaan! Via Tripadvisor kun je alvast wat inspiratie opdoen. 

8. Grotten van Drach

Deze bezienswaardigheid van Mallorca mag je niet overslaan. Bezoek de grotten van Drach en waan je in een bijzondere magische wereld. Je vind hier tevens het grootste ondergrondse meer van Europa. De grotten zijn miljoenen jaren oud en ontstaan uit carbonaat gesteente. Boek hier een tour. 

One thought on “8 x Wat te doen in Mallorca

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *