Wat te doen in Maastricht?

De stad heeft veel te bieden en er is genoeg te doen in Maastricht voor een lang weekend. Maastricht staat bekend om het gezellige oude centrum waar de rivier de Maas doorheen loopt. Het is tevens de grootste en meest bourgondische stad van de provincie Limburg. Wil je weten wat er allemaal te doen is in Maastricht en rondom de stad? Lees dan verder want hieronder lees je alles over de 5 mooiste plekjes. 

Wat te doen in Maastricht?

Planning voor dag 1

#1 Huur een fiets in Maastricht

Eenmaal aangekomen in Maastricht, kun je een fiets huren om de stad gelijk beter te leren kennen! Naast het treinstation zit fietsspecialist Aon de Stasie waar je voor €7,50 per dag een prima fiets kunt huren. 

Wat te doen in Maastricht als je meer dan alleen de stad wilt zien? Ga vooral de omgeving van Maastricht verkennen! Het landschap doet mij veel denken aan Frankrijk en het voelt echt alsof je even in het buitenland bent.

Met de app Fietsnetwerk kun je de fietsroute Het achterland van Maastricht ontdekken. Via deze fietsroute fiets je door het heuvelachtige landschap waarbij je prachtige landschappen tegenkomt. 

Wat te doen in Maastricht?
Wat te doen in Maastricht?

#2 Ga lunchen in de leukste buurt van Maastricht: Wijck

Vanuit het treinstation van Maastricht loop je zo het centrum in. De wijk in het centrum wordt ook wel Wijck genoemd. Wijck wordt als de leukste buurt van de stad omschreven en dat is niet voor niets. Je vind hier leuke boetiekjes en gezellige cafés. Bij lunchroom Wijck heb ik heerlijk geluncht waarbij de huisgemaakte icetea als geroepen kwam op deze warme dag!

Wat te doen in Maastricht?

Planning voor dag 2

#3 Ontbijten bij de Bisschopsmolen

Een bezoek aan de Bisschopsmolen mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Maastricht. De molen staat in het centrum van de stad en staat bekend om de lekkerste vlaaien. Je kunt hier van 08:00 tot 17:00 uur terecht en dat maakt het de ideale ontbijt of lunch plek. Tip: bestel de kersenvlaai!

#4 Uniek uitje Maastricht: Wijngaard De Apostelhoeve

Hoe geweldig is het dat Nederland ook wijngaarden heeft? De langst bestaande Nederlandse wijngaard De Apostelhoeve bevind zich in het zuiden van Maastricht. Binnen 10 minuten rijden vanaf het stadscentrum ben je er.

Voor alle wijnliefhebbers: de wijnproeverij is een dikke aanrader. Daarnaast is het ook leuk om een flesje wijn te kopen als souvenir en afsluiter van een top weekend!

Wat te doen in Maastricht?
Wat te doen in Maastricht?

#5 Bezoek het oude centrum

Het centrum van de stad is erg sfeervol waar je tevens goed kunt winkelen. Rivier de Maas deelt het centrum op in twee delen. Door middel van de Sint Servaasbrug worden de twee delen met elkaar verbonden. 

Tijdens je bezoek aan Maastricht is het ook leuk om de Helpoort te bezoeken. De voormalige stadspoort staat in het midden van de stad met aan de rand het prachtige stadspark. Het middeleeuwse bouwwerk stamt uit de 13e eeuw en behoort momenteel ook tot een rijksmonument. 

Wat te doen in Maastricht?
Wat te doen in Maastricht?

Bezienswaardigheden Maastricht samengevat

Het is nu duidelijk wat er allemaal in en rondom Maastricht te doen is. Om het je nog even makkelijk te maken, heb ik alles op een rij gezet. 

  1. Huur een fiets en verken Maastricht en de omgeving
  2. Bezoek de leukste buurt van de stad: Wijck
  3. Breng een bezoek aan de Bisschopsmolen voor een Limburgse Vlaai
  4. Wijngaard De Apostelhoeve 
  5. Bezoek het oude centrum 

One thought on “Wat te doen in Maastricht?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *