Te doen in Drenthe: Top 5 activiteiten

Drenthe is een provincie waar je niet snel naar toe zou gaan als je deze activiteiten niet zou kennen. Onderschat Drenthe niet want er is genoeg te doen. De provincie grenst aan Groningen, Friesland, Overijssel en Duitsland. Lees vooral verder als je meer wilt weten over de top 5 activiteiten in Drenthe. 

Wat te doen in Drenthe

Wat te doen in Drenthe?

Als je aan Drenthe denkt, dan denk je misschien veelal aan natuur en rust. Maar de provincie heeft naast natuur en rust ook veel andere dingen te bieden. De volgende activiteiten mag je niet overslaan wat mij betreft!

Bezoek Wildlands Adventure Zoo in Emmen

Dit vind ik een van de leukste dierenparken van heel Nederland. Je vind er 4 verschillende gebieden elk met een ander thema. Momenteel is het verplicht om je dag van je bezoek online te reserveren. Via de officiele website kun je hier meer informatie vinden en een kaartje kopen. 

Maak een wandeling door het Nationaal Park Drents- Friese Wold

Het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt in het westen van Drenthe. Je vind hier ook vakantieparken waar je kunt overnachten na een prachtige wandeling door dit natuurgebied. Onderweg kom je prachtige paarse heide tegen en verder bestaat uit park uit bos en stuifzanden.

Het park is tevens een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Daarnaast behoort het toch een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Twijfel je nog? Nergens voor nodig en plan vandaag je bezoek nog!

Te doen in Drenthe
te doen in drenthe

Bezoek de Hunebeden afkomstig uit de IJstijd

Vrijwel in alle uithoeken van Drenthe zijn er hunebedden. Hunebedden behoren tot de oudste monumenten van Nederland. Dat is ook niet zo gek, want de hunebedden stammen uit 3000 v. Christus. Op de Hondsrug in Drenthe vind je de meeste hunebedden en hier vind je er regelmatig een aantal naast elkaar. 

Hunebed in Drenthe

Breng een bezoek aan Museum De Buitenplaats

Zin om het noorden van Drenthe te bezoeken? Ga dan ook zeker langs Museum De Buitenplaats in Eelde. Eelde ligt tevens dichtbij de provincie Groningen en is leuk te combineren. Alleen de buitenkant van het museum is imposant. In het museum vinden er jaarlijks verschillende tentoonstellingen plaats die je hier op de website kunt bekijken.

Een bezoek aan dit museum is niet compleet als je de museumtuin niet hebt gezien. Ook zo gek op dwalen door de natuur? Hier ben je wel even zoet!

Verken Emmen

Nadat je bijvoorbeeld de dierentuin van Emmen hebt bezocht, is het leuk om Emmen nog even te verkennen. Emmen is de drukste stad van de provincie Emmen met iets meer dan 56.000 inwoners. Heb je trek in iets lekkers? Bezoek dan vooral restaurant Chez Nous waar je voor lunch en diner terecht kunt. Op zoek naar een hippe lunchspot waar je ook vegetarisch kunt eten? Bezoek dan Lunchcafe Sisters. 

Emmen
Emmen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *