Reisroute Indonesië 2 weken: Java, Flores en Bali

Ben je van plan op reis te gaan naar Indonesië en heb je maar een beperkt aantal vakantiedagen? Deze reisroute door Indonesië voor 2 weken gaat door: Java, Flores en Bali. Ik zou echt iedereen aanraden om deze reisroute af te leggen! Indonesië is écht een prachtig land met lieve mensen, lekker eten en een schitterende natuur. Mocht je nog wat extra dagen erbij willen plakken, dan zou je nog naar Gili Trawangan of Gili Air kunnen gaan.

Lees hier meer over de perfecte reisroute en de mooiste bezienswaardigheden. 

Pink Beach Komodo eiland
reisroute Indonesië

Java, het beginpunt van de reisroute door Indonesië

De reisroute door Indonesië begint in Jakarta. Vanaf Amsterdam kun je een directe vlucht boeken naar Jakarta. Dit is de hoofdstad van Indonesië, maar er valt niet veel bijzonders te zien. Na een nachtje slapen, kun je vanaf station Gambir de trein pakken naar Bandung. 

Bandung

De treinreis naar Bandung duurt ongeveer 3 uur. Eenmaal in Bandung aangekomen op het station zullen veel mensen je aanspreken om een taxi service aan te bieden. Ik raad aan om gebruik te maken van de Uber versie van Azië: Grabr. Met deze app is het heel makkelijk en goedkoop om een taxi te regelen.

Braga Street in Bandung is leuk om de middag of avond door te brengen. Dit is een van de oudste straten van de stad en stamt nog uit de koloniale tijd. Je vind hier vintage gebouwen, koffie winkeltjes, straatartiesten en andere leuke winkels.


De volgende dag maak je een dagtrip naar de Ciwidey theeplantages en Kawah Putih: de witter krater. Via
deze touroperator in Bandung kun je deze tour boeken. 

Yogyakarta

Via deze officiële website koop je voor ongeveer 25 euro een treinkaartje van Bandung naar Yogyakarta. Deze treinreis van Bandung naar Yogyakarta duurt 6 uur dus neem genoeg eten en drinken mee. Dit zodat je niet afhankelijk bent van de catering in de trein. De trein vertrekt vroeg en tijdens de reis kom je langs prachtige rijstvelden en vulkanen.

Borobudur

Yogyakarta staat bekend om de grootste Boeddhistische tempel ter wereld; de Borobudur. Deze tempel is gebouwd tussen 750 – 850 en heeft eeuwen verborgen gelegen onder as en begroeiing. In 1814 is de tempel herontdekt en opgeknapt. De meeste hotels staan in contact met touroperators en zij kunnen je helpen met vervoer ernaartoe.

Bezienswaardigheden Yogyakarta

Daarnaast kun je een bezoek brengen aan het paleis van de Kraton, Fort Vredenburg en de bekendste winkelstraat van de stad: Jalan Malioboro.

indonesie reisroute
Reisroute Indonesië - eilandhoppen
Reisroute Indonesië - eilandhoppen

Bali

Na 3 dagen Yogyakarta, vervolg je je reis naar Bali. Vanaf het kleine vliegveld in Yogyakarta vertrekken er meerdere vluchten per dag naar Bali. Eerder schreef ik al een artikel over de top 10 bezienswaardigheden in Bali en die tref je hier. Bali is een heerlijk eiland waar het Hindoeïsme het overheersende geloof is. 

De beste hotels op Bali

Ik raad je aan om een aantal dagen een accommodatie te boeken in Seminyak en in Ubud. In dit artikel heb ik de beste hotels op Bali op een rij gezet. Mocht je langer op Bali willen blijven, lees dan meer over alle Bali hoogtepunten hier.

Bali reisroute
indonesie tips

Flores

Vanaf Den Pasar in Bali pak je het vliegtuig naar Flores. De beste airlines zijn Air Asia of Garuda en ik raad je dan ook aan met een van deze vliegmaatschappijen te boeken. Labuan Bajo is de hoofdstad van het eiland en tevens het beginpunt om een dagtrip naar de Komodo Eilanden te maken.

De relaxte sfeer op het nog niet zo toeristische eiland is zeer fijn. Je kunt er voor kiezen het vaste land in te trekken of in de omgeving van Labuan Bajo te blijven. Hier is overigens ook genoeg te ontdekken. In dit artikel schreef ik daar eerder meer over. Huur een scooter bij je accommodatie en ontdek het eiland, of rust uit bij het zwembed. Na 4 of 3 dagen op Flores keer je weer terug naar Bali. 

Komodo Eilanden

Ik schreef eerder een artikel over deze geweldige bestemming die je absoluut gezien moet hebben. De Komodo Eilanden waren het hoogtepunt van mijn rondreis door Indonesië. De schoonheid en puurheid van de Komodo eilanden is bijna gewoon onwerkelijk! Hier lees je meer over mijn tour naar de Komodo eilanden. 

Reisroute Indonesië - eilandhoppen - labuan bajo flores

De laatste stop van de reisroute door Indonesië: Bali

Bali is de laatste stop van de reisroute door Indonesië. Hier kun je nog een aantal dagen ontspannen voordat je weer terugvliegt naar Amsterdam.

Als je langer dan 14 dagen wilt blijven, dan raad ik je aan om een uitstapje te maken naar een van de Gili eilanden. De Gili eilanden liggen iets ten oosten van Bali. Deze paradijselijke eilanden liggen op ongeveer 2 uur varen vanaf Bali. Lees hieronder meer over Gili Air en Gili Trawangan!

Waar te verblijven?

Een goede nachtrust is tijdens een doorreis zeer belangrijk. Tijdens mijn voorbereidingen op de reis heb ik online alle accommodaties geboekt. Zo kun je al je tijd en energie in de reis zelf stoppen. Wel zo handig toch? In dit artikel heb ik de beste accommodaties op Bali en Nusa Lembongan omschreven. Zo weet je zeker dat je een top accommodatie boekt!

One thought on “Reisroute Indonesië 2 weken: Java, Flores en Bali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *