Reis van Bali naar Gili Air! 

Heb je een vakantie geboekt naar Bali? Reis dan ook zeker van Bali naar Gili Air. Vanaf de haven van Sanur in Bal is het ongeveer 3 uur varen. Leuk om te weten is dat air, water betekent in het Indonesisch. Gili Air is het eiland voor koppels en het is er iets minder druk dan op Gili Trawangan.

van bali naar Gili
van bali naar Gili

Wat te doen op Gili Air?

Deze paradijselijke bestemming is bedoeld om echt tot rust te komen. Gili Air ligt het meest dichtbij Lombok. Uiteraard kan je de boot pakken vanaf Lombok wat nog geen 10 minuten varen is. Als je vanaf Bali komt, raad ik je aan om de boot te pakken van tour operator Blue Water Express. Blue Water Express brengt je in ongeveer 3 uur naar Gili Air.

 1. Snorkelen met zeeschildpadden
  Het is een paradijs voor snorkel liefhebbers. De kans is groot dat je een zeeschildpad tegenkomt tijdens het snorkelen. Daarnaast zijn er ook tour operators aanwezig op het eiland die je graag met een boot naar de zeeschildpadden toebrengen om te gaan snorkelen. 

   

 2. Huur een fiets en cruise het eiland door
  Veel accommodaties bieden standaard een fiets aan, zo niet dan kun je langs het strand een fiets huren. In 2 uur fiets je het eiland rond om zo het eiland beter te te leren kennen.

   

 3. Bekijk de zonsondergang aan de zuid-west kant van het eiland
  Om 19:00 uur is het standaard donker op het eiland. Je moet zeker langs een van de strandtentjes gaan om de zonsondergang te bekijken onder genot van een hapje en een drankje. 
van bali naar Gili
nusa pe
van bali naar Gili

Hotspots Gili Air

Aan leuke restaurantjes geen gebrek, maar naar de onderstaande restaurantjes moet je zeker heen.

• Warung Sunny –  diner
• Pachamama  – lunch (organic food)
• Mowies – voor diner of een drankje tijdens de zonsondergang 

Waar te verblijven op Gili Air?

Tijdens mijn 3 daagse verblijf op Gili Air verbleef ik in een heerlijke oase van rust: Gili Air Escape. Gili Air Escape telt ongeveer 6 luxe bungalow hutjes en er is een zwembad aanwezig om in af te koelen. Omdat het een kleinschalig resort is, is de kans groot dat je het zwembad voor jezelf hebt! 

Het personeel verzorgt in de ochtend een heerlijk uitgebreid ontbijt. Je kunt hier kiezen tussen een Westers of Indonesisch ontbijt. 

Gili Air Escape heeft ruim opgezette kamers en de bedden zijn comfortabel. Er is een mini koelkast aanwezig en zelfs een TV. De badkamer heeft een ruime douche en er is geen plafond aanwezig dus dat betekend dat je heerlijk in de buitenlucht doucht!

Fietsen zijn hier tevens ook aanwezig die je per dag kunt huren tegen een kleine vergoeding. Als je het eiland beter wilt leren kennen, dan is de fiets een geschikt vervoersmiddel. Tegenover het resort zit een klein winkeltje en laundry service waar je je was kan afgeven. 

De allerbeste accommodaties op Gili Air

van bali naar gili air

Gili Air Escape

Je betaald iets meer, maar dat is het meer dan waard. Dit resort ligt iets verborgen op het eiland en daarom is het er heerlijk rustig. Je komt hier helemaal tot rust en het zou de perfecte afsluiter van je vakantie zijn. 

Gili air Tips

The Koho Air Hotel

The Koho Air hotel op Gili Air heeft een relaxte sfeer. Op 100 meter afstand ligt het dichtstbijzijnde stand. In de omgeving tref je verschillende winkeltjes en niks zal je tekort komen. 

One thought on “Reis van Bali naar Gili Air

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *