Nusa Lembongan Tips

Nusa Lembongan is een prachtig eiland net iets onder Bali. Met de snelboot ben je er binnen 30 minuten. Het tempo ligt op Nusa Lembongan net even iets minder snel. Het is echt de ideale get-a-way en er is ook genoeg te doen. Houdt je van snorkelen en duiken? Ook dan zit je hier perfect. Lees in dit artikel meer over de bezienswaardigheden en mijn Nusa Lembongan tips.

De 5 beste tips op en rondom Nusa Lembongan

1. Uitzicht op de vulkaan

In de omgeving van Jungutbatu heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan. 
Als je met Rocky Fast Cruise aankomst in de haven van Jungutbatu zul je dit uitzicht voor de eerste keer zien. Op de berg is een hip restaurant gevestigd: The Deck. Hier kun je onder genot van een hapje en een drankje van het uitzicht genieten. In de avond hebben ze ook vaak DJ sessies en kun je je dag relaxt afsluiten met een drankje erbij. 

Nusa lembongan bezienswaardigheden

2. Yellow Bridge

De Yellow Bridge is gebouw om het eiland Nusa Lembongan te verbinden met Nusa Ceningan. Dus als je van het ene eiland naar het andere gaat, is deze brug een uitkomst! De brug is ongeveer 100 meter lang en er mogen maar een aantal mensen tegelijk gebruik maken van de brug. Bij de brug tref je ook de haven met een kantoor waar je tickets voor de ferry naar omliggende bestemmingen zoals de Gili’s kunt kopen.

3. Nusa Penida

Nusa Penida heeft veel te bieden en is langzaam in opkomst. Dit eiland is onderdeel van Bali en ligt vlakbij Nusa Lembongan. Van Nusa Lembongan naar Nusa Penida is ongeveer 10 minuten varen met een kleine boot. Bij de Yellow Bridge staan genoeg vissersmannen klaar met hun bootje om je mee te nemen naar Nusa Penida. Spreek altijd een ophaaltijd af en betaal pas achteraf zodat je zeker weet dat je vervoer terug hebt. Eenmaal op het strand aangekomen kun je een scooter huren en de reis beginnen naar een van de bezienswaardigheden. 
Het eiland staat bekend om Keling-King secret beach. Met een beetje fantasie lijkt het eiland net op de kop van een dinosaurus. De rit met de scooter naar het uitzichtpunt is ongeveer 45 minuten tot een uur. 

Bali - rondreis

4. Nusa Ceningan

Nusa Ceningan is het kleine eiland naast Nusa Lembongan. Het is vooral leuk om even rond te rijden op het eiland. Verder is er niet veel bijzonders te doen. Neem een drankje en geniet van de goede vibes bij Le Pirate Beachclub op Ceningan. 

Nusa Lembongan - bali rondreis

5. Devil’s Tear

Devils’s Tear is makkelijk aan te rijden met de scooter op Nusa Lembongan. Er staan overal bordjes aangegeven dus om bewegwijzering hoef je je geen zorgen te maken.

Deze bezienswaardigheid staat bekend om de extreem hoge golven die met een enorme kracht tegen de rotsen aanslaan. Het zeewater gaat alle kanten op dus kom niet te dichtbij, maar dit staat ook duidelijk aangegeven met een waarschuwingsbord.

Nusa Lembongan tips waarvan je af moet weten

Welke ferry moet ik nemen?

Ik raad je aan om de ferry van Rocky Fast Cruise te gebruiken voor de oversteek. Met hen is de reis maar 30 minuten! Dit is korter dan met de overige touroperators. Je betaald iets meer, maar je bespaart er wel veel tijd mee en de service is uitstekend.

Kan je pinnen op Nusa Lembongan?

Houd er rekening mee dat er maar een paar geldautomaten aanwezig zijn op het eiland. Het komt vaak voor dat deze geldautomaten leeg zijn dus neem altijd genoeg contant geld mee. 

Nusa Lembongan hotels

Het eiland wordt langzaam bekender onder toeristen. Daardoor zijn er steeds meer leuke hotels te vinden op Nusa Lembongan. In mijn andere artikel schreef ik eerder over de beste hotels in Nusa Lembongan en op Bali. Dat artikel vind je hier

Nusa Lembongan weer en beste reistijd

Het weer op Nusa Lembongan is vrijwel hetzelfde als op Bali. Houdt rekening met tropische warmte en in onze wintermaanden heeft het eiland ook te maken met het regenseizoen. In oktober begint het regenseizoen en dit duurt tot ongeveer maart. Daarom is de beste reistijd voor Nusa Lembongan tussen de maanden mei en september. 

2 thoughts on “Nusa Lembongan Tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *