Citytrip naar Nerja vanuit Malaga

Mocht je in Malaga verblijven en een uitstapje willen maken, dan is Nerja perfect! Malaga heeft meerdere omliggende steden die de moeite waard zijn waaronder Nerja. Vanaf het busstation in Malaga vertrekken er meerdere bussen per dag naar de stad in de zomermaanden. Met de bus is het ongeveer 1,5 uur rijden en de bus stopt in het centrum van Nerja. Hieronder lees je meer over deze mooie stad in het zuiden van Spanje

Nerja bezienswaardigheden

#1 Nerja strand

Nerja is vanwege de heerlijke stranden een populaire vakantiebestemming. Het meest bekende strand van Nerja is het strand onder het Balcon van Europa: Playa Calahonda. Dit is een klein zandstrand beschut tussen een aantal rotsen. 

Iets ten oosten van het centrum van Nerja ligt het strand Playa de Maro. Hier kun je heerlijk zwemmen en snorkelen. Vanaf de parkeerplaats slingert er een wandelpand naar beneden.

Nerja

#2 Nerja Balcon de Europa

Deze bezienswaardigheid van Nerja kan je niet missen tijdens je bezoek aan de stad. Het is onderdeel van een groot plein en wordt ook gebruikt als ontmoetingsplaats. Vanaf het balkon heb je een geweldig weids uitzicht over de bergen en de kust. In 1509 is het balkon gebouwd en het diende destijds als fort. 

Nerja vanuit Malaga

#3 Nerja centrum

Het centrum van Nerja is niet groot. Je wandelt hier door smalle kleurrijke straten. 
Ook in deze stad zijn er restaurantjes in overvloed. Een van de betere tapas restaurantjes in het centrum zijn: Olivia en Gusto. 

#4 Cueva de Nerja

Deze grotten in het zuiden van Spanje zijn zeker een bezoekje waard. Het is een druipsteengrot en het voelt bijna magisch aan. De grotten zijn nog niet zo lang ontdekt, een groep jongeren ontdekte de grotten in 1959. Om naar binnen te kunnen betaal je een entreeprijs van 11 euro als je online boekt via de officiële website. 

One thought on “Naar Nerja vanuit Malaga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *