Top 3 mooiste stranden van Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en daarom is het aan te raden om een auto te huren. Tijdens mijn verblijf in Kreta verbleef ik het dorpje: Kissamos. Kissamos ligt in het westen van het eiland en vanaf hier is het makkelijk om andere mooie plekjes te bezoeken. Als er iemand een strand liefhebber is, dan ben ik het wel en ik deel graag de mooiste stranden van Kreta met je. Deze stranden worden zelfs benoemd als een van de mooiste stranden van Europa!

De 3 mooiste stranden van Kreta op een rij

1. Elafonissi Beach

Al jaren wordt dit strand benoemd op de lijstjes van de mooiste stranden: Elafonissi. Het strand staat bekend om het roze zandstrand en het ondiepe helderblauwe water. Elafonissie beach behoort zeker tot een van de mooiste stranden van Griekenland en Europa. Houd er wel rekening mee dat het strand in de zomer erg druk kan zijn.

Het is gelegen aan de zuidkust van Kreta en het strand is het meest toegankelijk met de auto. Daarnaast is het strand geschikt voor jonge kinderen, maar ook voor snorkel liefhebbers. Het is aan te raden om vroeg te komen in verband met een beperkt aantal parkeerplaatsen. Hoe later je komt, hoe langer je moet lopen tot het strand. Op het strand zelf, bevinden zich een aantal restaurantjes waar je drinken en snacks kunt kopen. Ook is er een toilet cabine aanwezig.

2. Falassarna Beach

Falassarna Beach ligt aan de westkust van Kreta en behoort ook tot een van de mooiste stranden van Kreta. Het strand bestaat uit meerdere baaien en ondanks dat het er druk kan zijn, voel het niet zo. Er zijn verschillende taverna’s waar je strandbedden en parasols kunt huren.

Het strand is zeker aan te raden vanwege het fijne zand, het warme kristalheldere water en daarnaast zorgt de aanwezige wind voor een verkoelend briesje. Als je op zoek bent een goede taverna voor lunch of diner in Falassarna, dan moet je bij: Tavern Spilios zijn. Deze taverna staat tevens goed aangeschreven op Tripadvisor. Met een wijds uitzicht over het landschap geniet je hier heerlijk van een moussaka. 

3. Balos Beach

Balos Beach behoort ook zeker tot de mooiste stranden van Kreta en is gelegen in het noord-westen van het eiland. Het strand behoort zelfs top een van de mooiste stranden van Europa.

Vanuit Kissamos vertrekt er een ferry in de ochtend die je naar het strand toebrengt. Mocht je liever op eigen gelegenheid willen gaan, wees dan wel voorbereid op een avontuurlijke autorit. De weg ernaartoe is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast is het aan te raden om vroeg te komen want er zijn maar een paar parkeerplekken op de parkeerplaats voor het strand aanwezig.

Neem ook een goed paar schoenen mee voor de klim naar het strand toe. De klim is ongeveer 20 minuten, maar daarna heb je wel een schitterend uitzicht over de baai. 

One thought on “Mooiste stranden van Kreta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *