Malta bezienswaardigheden

Malta is een staat in het zuiden van Europa gelegen in het Middellandse Zeegebied. 
Omdat het land uit meerdere eilanden bestaat zijn er in Malta veel bezienswaardigheden. Malta is weer eens een keer iets anders, en daarom perfect voor stadsliefhebbers en strandliefhebbers.

In dit artikel lees je meer over de verschillende eilanden van Malta en de mooiste bezienswaardigheden die je niet mag missen!

De mooiste plekken: Malta bezienswaardigheden op een rij

1. De hoofdstad van Malta: Valletta

Valetta is de hoofdstad van Malta en deze bestemming mag je zeker niet overslaan tijdens je reis. De stad is rijk aan oude gebouwen en cultuur. Bereid je voor op oude huizen en lange straten.

Breng rond 12 uur ‘s middags een bezoek aan de Upper Barakka Gardens. Het is namelijk onderdeel van de ceremonie om kanonnen af te schieten om 12 uur. Daarnaast heb je vanuit de tuinen hier een prachtig uitzicht over de grand harbour. Valetta is een kleine stad en daarom perfect voor 2 of 3 dagen. 

Malta bezienswaardigheden

2. Het andere eiland van Malta: Gozo

Vanaf Malta is het minder dan 30 minuten varen naar Gozo. Gozo is het zusje van Malta. Het is hier kleinschaliger en rustiger in vergelijking met Malta. Ik raad je aan om hier ongeveer 3 dagen te verblijven. Vanaf Gozo kun je namelijk makkelijk een uitstapje maken om de bezienswaardigheid Blue Lagoon te zien. Deze bevindt zich op Comino.

Een andere bezienswaardigheid op Gozo is de Vallei van Ghasri. Dit wordt ook wel aangegeven als: Wied il-Għasri. De kloof heeft een s-vorm met helderblauw water en mondt uiteindelijk in zee. Verder kun je hier heerlijk wandelen en genieten van de mooie baaien.

3. Malta Blue lagoon

De Blue Lagoon op Comino is voor veel toeristen een van de hoogtepunten van hun vakantie naar Malta. Het eiland Comino is vrijwel niet bewoond en er rijden dus ook geen auto’s. Vanaf Gozo kun de boot pakken naar Comino om hier een dag te besteden. Vanuit Hondoq Bay in Gozo vertrekt de ferry en brengt je in 5 minuten naar het eiland.

Ideaal aan dit prachtige strand is het helderblauwe water. Deze helderblauwe lagoon mag daarom ook niet zeker niet ontbreken uit het lijstje van de mooiste bezienswaardigheden. 

4. Het mooiste strand op Malta: Golden Bay

Golden Bay in Malta is echt een van de mooiste stranden van Malta. Ook hier is het water super helder en de zee is fijn om in te zwemmen. Malta telt niet veel zandstranden dus dit strand is een uitzondering en ook daarom extra populair.
Dichtbij het strand bevindt zich een parkeerplaats en zijn er verschillende restaurantjes. 

Malta bezienswaardigheden samengevat

Nu ben je op de hoogte van de top bezienswaardigheden in en rondom Malta. Zoals je hebt gelezen is het de perfecte combinatie tussen cultuur en natuur. Hier nog eens alle bezienswaardigheden op een rij.

  • De hoofdstad van Malta: Valetta
  • Upper Baraka Gardens
  • Gozo
  • Vallei van Ghasri
  • Blue Lagoon op Comino
  • Golden Bay

 

2 thoughts on “Malta bezienswaardigheden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *