Komodo Eilanden Tour 

Boek de Komodo eilanden tour met touroperator East Cruise Komodo als je van plan bent de Komodo eilanden in Indonesië te bezoeken. Er bevinden zich luxe, comfortable stoelen en airco in het schip waar er plaats is voor ongeveer 25 man. Daarnaast spreekt de bemanning uitstekend Engels, is er een westers toilet aanwezig en wordt er eten en drinken aan boord verzorgd. Ik betaalde voor een ticket rond de 80 euro. 
Tijdens de tour worden 5 locaties aangedaan. In deze blog vertel ik je meer over deze 5 locaties!

Pink Beach Komodo eiland
Komodo Tour

Komodo Eilanden Tour met East Cruise Komodo

De cruise begint al vroeg in de ochtend om 6 uur. Een busje van East Cruise haalt je ‘s ochtends op en brengt je ook weer terug naar je accommodatie in Labuan Bajo. Nadat alle 5 bestemmingen zijn aangedaan keert de boot rond 17:00 uur terug. De tour begint bij het Padar eiland. Hieronder lees je daar meer over. 

1. Padar eiland

Padar eiland staat bekend om het prachtige uitzichtpunt over de Komodo eilanden. Na een flinke klim heb je uitzicht over: pink beach, white beach en black beach. Vergeet niet om een fles water mee te nemen want de klim is behoorlijk stijl en lang. Na de klim van ongeveer 20 minuten heb je een prachtig uitzicht waar geen woorden voor zijn!

Reisroute Indonesië - eilandhoppen - labuan bajo flores

2. Komodo eiland

Na Padar eiland wordt Komodo eiland aangedaan. 
Er zijn verschillende eilanden om de varanen te bezoeken, waaronder ook Rinca. De kans is eigenlijk nog groter op Rinca om een varaan te zien. Tijdens mijn bezoek aan het Komodo eiland zelf had ik geluk! We kwamen zelfs een aantal varanen tegen. Deze kannibalen kunnen wel tot 3 meter groot worden en kunnen veilig op een afstand bewonderd worden met een ranger. 

Met verschillende rangers wordt de groep door het eiland begeleidt. Er zijn verschillende routes met verschillende afstanden die je samen met de ranger kunt bewandelen. De rangers hebben veel kennis over de dieren en lieten weten dat zij zelfs hun eigen baby’s kunnen opeten. De baby varanen leven de eerste 3 jaar in de bomen om niet opgegeten te worden door volwassen varanen.

Komodo dragon

3. Pink Beach

Pink Beach bij Komodo is een van de 7 roze stranden van de wereld. Het strand is echt prachtig en bijna onwerkelijk! Helaas nemen veel toeristen zand mee naar huis waardoor het strand ieder jaar iets minder roze wordt. Er wordt dan ook streng op gecontroleerd bij het terug instappen op de boot. Je kunt er ook snorkelen, maar de stroming is behoorlijk heftig dus zorg wel dat je samen gaat of flippers meeneemt.

komodo pink beach

4. Taka Makassar & Manta Point

Als je op zoek bent naar een bounty eiland dan ben je aan het goede adres. Taka Makassar is een zandbank midden in de oceaan omringd door verschillende kleuren zeewater. De kans is groot dat je zelfs een school springende vissen voorbij ziet komen in het helderblauwe water. Na een korte stop op Taka Makassar wordt Manta Point aangedaan. Het hangt er per dag en tijdstip vanaf of je manta’s kunt zien. Vanaf de boot kun je de wezens al zien ‘vliegen’ in de zee aangezien ze wel 3 meter breed kunnen worden. 

Komodo eilanden - Gray Fish
Komodo eilanden

5. Kanawa Eiland

Om de Komodo Eilanden tour af te sluiten wordt Kanawa aangedaan als laatste bestemming. Hier kun je bijzonder mooi snorkelen met o.a. zeesterren en je hoeft er niet eens heel diep de zee voor in. Na het snorkelen kun je een hapje en een drankje doen in het lokale restaurant dat zich op dit eiland bevindt. 

komodo eilanden tour

Deze artikelen vind je vast ook leuk

deze artikelen vind je vast ook leuk

One thought on “Komodo Eilanden Tour

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *