Kaapstad bezienswaardigheden

Een bezoek aan dit bijzondere continent en deze stad vol geschiedenis is absoluut de moeite waard. De stad heeft echt onwijs veel te bieden. Denk hierbij o.a. aan: prachtige natuur, een heerlijke diverse keuken en een ruim aanbod aan activiteiten voor alle leeftijden.
Het is een kosmopolitische stad met een schat aan historische bezienswaardigheden, cultuur en heeft ook een bruisend nachtleven. Geen wonder dat Nelson Mandela zei: ” Kaapstad is het geschenk van Zuid-Afrika aan de wereld”.

Deze top 5 bezienswaardigheden in Kaapstad mag je niet missen:

#1 Table Mountain

Tijdens je bezoek aan Kaapstad mag een bezoek aan deze bezienswaardigheid zeker niet ontbreken. De Table Mountain is een populaire attractie om te bezoeken. Je kunt ervoor kiezen om de kabelbaan te nemen naar de top of een hike maken op eigen gelegenheid. Leuk om te weten is dat het hoogste punt van de berg 1086 meter boven zeespiegel ligt. Vanaf de top van de berg heb je een prachtig uitzicht en kijk je ook neer op Lions head. 

Kaapstad bezienswaardigheden

#2 Bo Kaap

Deze kleurrijke wijk behoort zeker tot een van de top bezienswaardigheden van Kaapstad. Het is een Islamitische wijk en het is traditie om na de Ramadan het huis opnieuw te schilderen. De reden dat de huizen zo felgekleurd zijn is vanwege de apartheid. Het werd destijds namelijk niet toegestaan om kleurrijke kleding te dragen, en na het afschaffen hiervan werd dit gevierd door de huizen met felle kleuren te beschilderen.

Bezienswaardigheden Kaapstad

#3 Lions Head

De hike naar de top van Lions Head duurt ongeveer een klein uur en is niet heel zwaar. Het is vooral mooi om de zonsopkomst of zonsondergang te bekijken vanaf de top. Eenmaal aan de top op 669 meter hoog heb je prachtig uitzicht op de Table Mountain, de stad en de oceaan. 

Bezienswaardigheden Kaapstad

#4 Pinguins spotten bij: Boulders Beach

In de omgeving van Kaapstad heb je de mogelijkheid om pinguïns in het wild te spotten! Als je richting Boulders Beach rijdt vindt je ze aan de kustlijn en ze zijn niet schuw voor mensen! Er zijn speciale wandelpaden aangebracht waar je ze kunt bewonderen. 

#5 Bezoek een wijnproeverij in Kaapstad: Constantia Glen

Als je in Kaapstad bent, moet zeker langs een wijnproeverij gaan. Ik raad je aan om naar Constantia Glen te gaan die op 20 minuten rijden ligt vanaf de stad. Het gigantische landschap eromheen is erg mooi en het is zeker waard om een wandeling te maken. Elke dag is het mogelijk om hier langs te gaan voor een rondleiding en een wijnproeverij. De prijzen liggen hier ook helemaal niet hoog. Vanaf 5 euro kun je al kiezen uit een van wijnproeverij opties.  

2 thoughts on “Kaapstad bezienswaardigheden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *