Griekenland Eilandhoppen Tips

Eilandhoppen door Griekenland zou iedereen een keer moeten doen! Het is tevens heel makkelijk om deze reis zelf vanuit Nederland te plannen. In september heb ik een 14 daagse reis naar Griekenland gemaakt om de Griekse eilanden te ontdekken.  Lees verder over de Griekenland eilandhoppen tips als je meer wilt weten over deze prachtige bestemmingen en wat je niet mag missen!

Griekenland eilandhoppen tips

Eilandhoppen Griekenland 2 weken

1. Athene

De reis begint in de Griekse hoofdstad Athene. Vanaf Amsterdam of Eindhoven zijn er veel goedkope vluchten beschikbaar naar Athene. Het is een eeuwenoude stad met veel historische bezienswaardigheden. Ik raad je aan om 2 nachten in deze bijzondere stad te blijven. Je kunt in 2 dagen tijd een goede indruk van de stad krijgen. Een must-see is de Akropolis als je in Athene bent. In dit artikel lees je meer over de Akropolis en overige bezienswaardigheden in Athene.

Griekenland eilandhoppen tips Athene

Vanaf Athene vlieg je heel goedkoop naar binnenlandse bestemmingen. Je kunt voor weinig geld al een ticket naar Santorini boeken. Binnen een uur ben je al op Santorini vanaf Athene!

2. Santorini

Santorini is een prachtig eiland dat bekend staat om de witte huisjes en een adembenemend uitzicht op zee. Ik raad aan om hier 2 tot 3 dagen te blijven. Het is een klein eiland dus je hebt genoeg tijd om alle hoogtepunten te bekijken. Een bezoek aan Oia mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Santorini. Als je genoeg budget hebt, kun je er ook voor kiezen om hier te overnachten. 

Griekenland eilandhoppen tips Santorini

In dit artikel over Santorini lees je alles terug over dé hoogtepunten die je niet mag missen.
Tijdens je verblijf op Santorini raad ik het ook zeker aan om een auto te huren. Zo kun je op plekken komen waar de bus niet komt. Daarnaast moet je ook rekening houden dat de bussen niet zo strak op schema rijden zoals in Nederland. 

Santorini tips
griekenland eilandhoppen tips
Griekenland eilandhoppen tips

3. Paros

De Griekse bevolking bezoekt Paros vooral voor vakanties. In vergelijking met Santorini is het hier een stuk minder toeristisch. Vanuit Santorini vertrekt er regelmatig een ferry naar Paros. Via de website van DirectFerries kun je vooraf al een ticket kopen. Voor een enkele reis betaalde ik ongeveer 30 euro inclusief bagage.

Griekenland eilandhoppen tips Paros

Ekatontapiliani is de populairste kerk waar het eiland bekend om staat bij de Grieken en bevindt zich in de havenstad. Dit is absoluut een leuk beginpunt van je verblijf op Paros. Ook hier tref je de wit blauwe huisjes. Via het binnenland rijdt je door naar de oostkust. Andere mooie plekken om te bezoeken zijn Punda Beach en Kolimpithres Beach.

tips paros
Griekenland eilandhoppen tips
Paros tips

4. Kreta

Kreta is het laatste eiland tijdens deze reis. Vanaf Paros vertrekken er meerdere boten naar Heraklion. Heraklion is de grootste haven van het eiland en tevens de hoofdstad van Kreta. Huur een auto en rijdt richting de westkust. Kreta is echt een prachtig eiland en tevens het grootste eiland van Europa. Je kunt hier makkelijk 2 weken vertoeven. Ik heb ervoor gekozen om hier 5 dagen te verblijven. Tijdens het eilandhoppen door Griekenland vond ik Kreta de leukste bestemming. Je hebt hier prachtige stranden en natuur. Chania is rijk aan cultuur en je kunt heerlijk met de auto door het eiland cruisen. 

Griekenland eilandhoppen tips Kreta

Tijdens mijn verblijf verbleef ik in het dorpje Kissamos. Vanuit hier is het namelijk makkelijk om de 3 mooiste stranden van Kreta te bezoeken. Daarnaast ligt Chania op een halfuur rijden van Kissamos. Chania is een levendige en oude stad die zeker een bezoek waard is. Een van de beste restaurants in Chania is restaurant Colombo Kitchen & Bar. Uiteraard bestelde ik hier moussaka. Dit is echt mijn Griekse lievelingsgerecht! Bestel ook zeker de Griekse ijskoffie variant: freddo. Zeer populair en op veel plekken te verkrijgen. 
Verder heeft Chania ook een internationale luchthaven. Het is gemakkelijk om vanuit hier terug te vliegen naar Nederland. 

griekenland eilandhoppen
griekenland eilandhoppen tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *