Wat te doen in Gran Canaria 

Vakantie geboekt naar Gran Canaria en benieuwd wat er allemaal te doen is? Geen zorgen, je kunt je hier uitstekend vermaken. Het eiland is geschikt voor alle strandliefhebbers en natuurliefhebbers. Gran Canaria is een bekende zon bestemming tijdens de wintermaanden aangezien het er altijd zomer is. 

Nadat ik er 6 maanden gewoond heb, heb ik de beste bezienswaardigheden ontdekt. Lees hieronder meer over de échte highlights van dit Spaanse eiland. 

Gran Canaria wat te doen
Gran canaria wat te doen

Puerto de Mogan

10 x wat te doen op Gran Canaria

Wat is er allemaal te doen en te zien op Gran Canaria? In dit lijstje lees je meer wat de echte highlights zijn van het eiland zodat je je geen moment hoeft te vervelen. 

Puerto de Mogan

Dit dorp kun je niet overslaan! Houd je camera bij de hand aangezien het er enorm fotogeniek is. Puerto de Mogan is een idyllisch vissersdorpje in het zuiden van Gran Canaria. Het dorp ligt in een vallei aan de kust met een mooi strand omringd door de bergen. De haven van de stad wordt druk bezocht door toeristen en je zult er ook veel boten en jachten aantreffen. Vanaf Puerto Rico kun je tevens ook de boot nemen naar Puerto de Mogen wat erg leuk is!

Beklim Roque Nublo

Gek op bergen? Dan is dit iets voor jou! Gran Canaria is van vulkanische oorsprong en daarom is ook leuk om het binnenland te verkennen. Onderweg kom je prachtige landschappen en bergtoppen tegen. Neem de route richting de Roque Nublo en geniet van het schitterende uitzicht. 

Maspalomas

Maspalomas is een badplaats met mooie luxe hotels en appartementen. Als je wat meer te besteden hebt, is het leuk om hierheen te gaan. Het dorp heeft een leuke markt om door heen te lopen. Daarnaast staat Maspalomas ook bekend vanwege de duinen die op een mini woestijn lijken. 

Gran Canaria wat te doen

Las Dunas in Maspalomas

La Palmas de Gran Canaria

Helemaal in het noorden van het eiland ligt de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria. Het is er een stuk koeler dan in het zuiden van het eiland. De hoofdstad wordt door veel toeristen overgeslagen. Maar is wel degelijk leuk om te bezoeken voor een dagje om wat meer cultuur van het eiland te zien.

Zin om te winkelen? Dan kun je heel goed terecht bij het winkelcentrum: Centro Comercial Las Arenas. Dit is een super groot winkelcentrum met alle bekende Spaanse kledingwinkels.

Er zijn verschillende buslijnen vanaf de badplaatsen die hierheen rijden. 

Jardin Canario

Heb je groene vingers en ben je ook zo gek op planten? Deze prachtige tuin mag dan niet op je lijstje ontbreken! Jardin Canario is een botanische tuin met rond de 500 verschillende bloemen en planten. De tuin ligt in het noord-oosten van het eiland. Tijdens de prachtige wandelroute kom je langs bijzondere bomen, cactussen en ander natuurschoon.

Playa Amadores

Dit is echt een top strand! Oke, het is er wat drukker, maar daar moet je even doorheen kijken. Playa Amadores wordt ook wel omschreven als het mooiste strand van Gran Canaria. De helderblauwe zee en het zandstrand is de ideale combinatie voor alle strandliefhebbers. Je vind het strand in Puerto Rico en dit is tevens de zonnigste plek van het eiland. 

Gran Canaria wat te doen
gran Canaria wat te doen

Playa Amadores

Dolfijnen spotten

Langs de kust van het eiland komen de dolfijnen voor. Er zijn meerdere touroperators die een boottocht aanbieden om dolfijnen te spotten. Ik heb de boottour vanaf Puerto Rico geboekt en onderweg kwam ik meerdere dolfijnen tegen. Het uitstapje duurt ongeveer 2 uur en dat was het zeker waard! 

Het binnenland van Gran Canaria: bezoek Teror

De meeste toeristen zijn in de badplaatsen te vinden. Er is ook genoeg te doen in het binnenland van Gran Canaria. Teror is een historisch stadje in het midden van het eiland. De architectuur die je aantreft in het stadje is kenmerkend voor het Spaanse eiland. Teror heeft veel religieuze gebouwen en het dient dan ook als een bedevaartsoord voor de inwoners van Gran Canaria. 

Gran Canaria wat te doen

Huur een jetski in Puerto Rico

Varen op een jetski moet je een keer gedaan hebben. In Puerto Rico heb je de mogelijkheid om een kort ritje te maken of om een tour te boeken. Ik raad het zeker aan om een jetski tour te boeken om vanaf het water het eiland beter te ontdekken. Vaar langs verschillende rotsformaties en stop onderweg om te snorkelen. Via Tripadvisor kun je meer over deze tour lezen.

Gran Canaria wat te doen

Jetski in Puerto Rico

Parasailen in Puerto Rico in Gran Canaria

Hoe vet is het om te gaan parasailen! In Puerto Rico aan de haven kun je een tour boeken waarbij je voor 20 minuten de kustlijn vanaf de lucht kunt aanschouwen. Met de boot wordt er vaart gemaakt en zit je vast aan de boot met een lijn. Voor ongeveer 50 euro kun je een rit boeken waarbij je met 2 personen de lucht in kan. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *