Eropuit in Nederland

Wil je eropuit in Nederland? Goed plan! Je hoeft niet ver weg om even helemaal in de vakantiestemming te komen. Nederland heeft heel wat te bieden op gebied van natuur en cultuur. In dit artikel deel ik mijn 3 favoriete dagjes uit met je. Lees vooral verder als je niks wilt missen. 

Wat te doen in Maastricht?

3 Tips voor een leuk dagje uit in Nederland

Neem even de moeite en ga eropuit in Nederland. Hieronder volgen mijn top 3 bestemmingen in Nederland. Ideaal voor een dagje weg!

Tip 1. Giethoorn

Giethoorn is super leuk als dagje uit. Het kleine dorp wordt ook wel eens benoemd tot Nederlands Venetië. Normaliter is het er super druk en wordt het overspoeld met internationale toeristen. Momenteel is het een stuk rustiger vanwege de invloeden die het Corona virus heeft op het toerisme. Dit maakt het het ideale dagje uit in Nederland!

Eropuit in Nederland

Boot reserveren

Een boot reserveren van te voren is aan te raden. Zo hoef je namelijk niet in de rij te staan om ter plekke een boot te huren. Bij bootverhuur Het Zwaantje kun je terecht voor een sloep of een bootje. In een sloep is er plaats voor 6 personen en heb je alle ruimte. Daarnaast krijg je ook een kaart mee waar er mooie routes op zijn aangegeven. 

Eropuit in Nederland

Tip 2. Kasteel De Haar

In de omgeving van Utrecht ligt het prachtige kasteel De Haar. Het ligt super centraal waardoor het makkelijk te bereiken is vanuit heel Nederland. Daarnaast is het het grootste kasteel van het land. Voor de ingang van het kasteel ligt een groot parkeerterrein waar je makkelijk je auto kwijt kunt. 

Kasteel de Haar - eropuit in nederland
Eropuit in Nederland

Zoals je ziet zijn de tuinen prachtig en zeer goed onderhouden. Begin zomer stonden de verschillende kleuren rozen in bloei. Trek minimaal een uur uit om het landgoed en de tuinen om het kasteel heen te bekijken! Een ticket voor het park en het kasteel kost €17. Indien je enkel het park en de tuinen wilt bekijken betaal je maar €6. Via de officiële website kun je alvast tickets online kopen. 

eropuit in nederland

Tip 3. Eropuit naar Maastricht

Maastricht heeft het allemaal! Deze sfeervolle stad in het zuiden van Limburg zal je niet teleurstellen. Je kunt er goed winkelen, heerlijke vlaaien eten en van het prachtige landschap genieten.

Verder zijn er meerdere parkeerterreinen waar je voor nog geen 10 euro per dag kunt parkeren. Waaronder het park en walk Kennedybrug parkeerterrein dat op 15 min loopafstand naar de stad ligt.

Daarnaast ligt het treinstation midden in het centrum waardoor je zo de stad in loopt. Ik heb ervoor gekozen om 2 dagen naar Maastricht te gaan om ook de omgeving te verkennen. Eerder schreef ik daar een artikel over en hier lees je hoe de ideale 2 daagse planning eruitziet. 

eropuit in nederland

Wist je dat er op 15 minuten rijden van de stad een wijngaard ligt? Midden in het prachtige heuvelachtige landschap ligt De Apostelhoeve. Je kunt hier een wijnproeverij doen en uiteraard een fles wijn kopen. 

Wat te doen in Maastricht?
eropuit in nederland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *