De to-do’s en beste hotels op Gili Trawangan

Gili Trawangan, ookwel Gili T genoemd, behoort tot een van de 3 Gili eilanden die onderdeel zijn van Lombok. Vanaf Bali is het ongeveer 2 uur varen naar Gili T met Blue Water Express. Dit is tevens een van de beste bootmaatschappijen en ik raad je ook zeker aan om met hen de overtocht te maken. Het is mogelijk om vooraf de tickets online te boeken zodat je zeker bent van een zitplaats. 

Gili T staat bekend als een feesteiland er hier zijn dan ook veel jonge mensen te vinden. Als je wat meer rust wilt, raad ik je aan om naar Gili Air te gaan. Klik hier als je meer wilt weten over Gili Air.

Gili Trawangan sunset

6 to-do’s op Gili Trawangan

Eten bij de Nightmarket
Op de markt in de avond kun je heerlijk streetfood eten. Denk hier aan verse vis, verse groenten en lekkere sate. Je kunt hier plaatsnemen aan een van de grote tafels en je leert zo makkelijk nieuwe mensen kennen.

Ontdek de feestsfeer in de avond in de mainstreet van het eiland
De zuidoost kant van het eiland is het drukste gedeelte van het eiland waar alle barretjes zich bevinden. Hier bevindt zich tevens ook de haven waar alle boten aankomen. 

Bekijk de bijzondere zonsondergang op één van de schommels in zee
In het noorden van het eiland kun je de zonsondergang bekijken. Ondertussen zijn hier ook veel hotels in aanbouw maar vroeger was dit de meeste rustige kant van het eiland. 

Fietsen op Gili T
Het is zeker een aanrader om op de fiets het eiland rond te rijden om zo het eiland beter te leren kennen. Als je snel fietst ben je binnen een uur het eiland rond.

nusa pe

Duiken en Snorkelen
Er zijn heel veel duikscholen te vinden op Gili T waaronder ook een duikschool die duikles in het Nederlands geeft. Het schildpaddengebied bevindt zich op een paar minuten lopen van de haven. Er is een grote kans om schildpadden tegen te komen als je hier gaat snorkelen of duiken.

Maak een trip naar een van de andere Gili eilanden, zoals o.a. Gili Air
Elk eiland heeft zijn eigen charme en het is daarom leuk om een dagtrip te maken naar een van de andere eilanden om bijvoorbeeld daar de onderwaterwereld te ontdekken. 

North side of the island
lombok
Gili Trawangan sunset

De beste accommodaties op Gili Trawangan

White Coconut Cottage

Dit boutique hotel bestaat uit ongeveer 6 huisjes en daardoor is het er heerlijk rustig. Het ontbijt voldoet aan Westerse eisen, het is schoon en je kunt gratis gebruik maken van de fietsen.

Meer informatie
Hotel: Le pirate

Le Pirate

Of verblijf in een modern hutje aan zee… Direct aan het strand gelegen in het noorden van het eiland kom je volledig tot rust in je hangmat met uitzicht op zee.

Meer informatie

One thought on “De to-do’s en beste hotels op Gili Trawangan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *