Bezienswaardigheden Sevilla: de 5 beste tips

Mijn trip naar Sevilla in de maand november was de ideale get-away! De stad is ongelofelijk mooi en de bezienswaardigheden in Sevilla zijn eindeloos. Ik raad aan om minstens 3 nachten en 4 dagen door te brengen in Sevilla. Toch kun je er ook makkelijk een week vertoeven. Sevilla behoort tot een van de zonnigste steden van Europa en zelfs in de winter is het er gemiddeld 5 à 6 uur per dag zonnig.
In dit artikel lees je meer over de mooiste bezienswaardigheden en tips waarvan je af moet weten als je naar Sevilla gaat!
Mocht je net zo van Spanje houden zoals ik, lees dan ook mijn andere artikelen en tips over Spanje hier

Sevilla bezienswaardigheden en tips

De 5 to-do’s in Sevilla:

 1. Metropol Parasol

Deze bezienswaardigheid staat op nummer één bij mij. Het kunstwerk ligt in het midden van het levendige centrum en is goed van afstand te herkennen aangezien het kunstwerk ongeveer 26 meter hoog is. Het kunstwerk is gemaakt van hout en ontworpen door een Duitse architect. Sinds 2011 is deze bezienswaardigheid open voor publiek. Als je de lift naar boven neemt, heb je een schitterend uitzicht over de stad. De loopbrug op het dak geeft toegang tot verschillende uitzichtpunten. Daarnaast bevinden zich er meerdere cafe’s en restaurants in en rondom de Metropol Parasol.

Metropol parasol
 1. Koninklijk paleis van Sevilla Real Alcazar

Een bezoek aan het prachtige paleis mag zeker niet ontbreken tijdens je bezoek aan Sevilla. De bouw van het paleis werd gestart in 1364. De Moorse stijl is duidelijk aanwezig aangezien het zuiden van Spanje langere tijd bezet is geweest door de Moren. Er is vaak een rij om binnen te komen en het is daarom aan te raden om vooraf een kaartje te kopen. Studenten kunnen overigens korting krijgen bij Real Alcazar, dus mocht je nog student zijn, neem je studentenpas mee! Mocht je van te voren een kaartje willen kopen, kan dat hier via de officiële website.  

 1. Casa de Pilates

Zonder het gepland te hebben kwam ik hier terecht. Het museum Casa de Pilates is gevestigd in een gezellige wijk van de stad: Santa Catalina waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. In veel reisblogs wordt dit leuke en mooie paleis overgeslagen maar dat is zonde! Het Andalusische paleis in Sevilla heeft een prachtige bouwstijl en een mooie tuin. Het is absoluut een bezoekje waard! 

 

 1. Plaza de España

Dit beroemde plein in de stad heeft de vorm van een halve maan en is prachtig groots opgezet. Je kunt hier heerlijk wegdromen en genieten van de zon op een van de vele bankjes. In totaal bevinden zich er 52 bankjes met daarop tegelmozaïeken. Deze tegelmozaïeken presenteren elk voor zich een Spaanse provincie. 
Daarnaast wordt het plein omringd door een kanaal. Op een niet al te warme dag, zou je hier een bootje kunnen huren!

 1. Oude wijk Sevilla: Santa Cruz

Deze oude wijk van Sevilla heeft veel te bieden en moet je gezien hebben. De typische Spaanse bouwstijl met smalle straatjes en gezellige kleine restaurantjes geeft je een gezellig en warm gevoel. Er zijn hier dan ook genoeg tapas restaurantjes te vinden. Overig is de wijk erg fotogeniek voor de fotoliefhebbers onder ons! Mocht je tijdens je trip aan Sevilla jezelf willen verwennen, dan raad ik je aan om naar het prachtige Arabisch badhuis te gaan: Aire Baños Arabes. Je kunt bij deze spa terecht voor massages en verschillende behandelingen.

Andere leuke bezienswaardigheden in Sevilla

Mocht je tijd over hebben, zelfs dan is er nog genoeg te doen in Sevilla. Hieronder op een rij de extra tips die ik voor je heb!

 • Extra tip #1: Kathedraal van Sevilla
  De kathedraal van Sevilla staat in het midden van het centrum en is wel 105 meter hoog. De top van de kerk heeft een prachtig uitzicht over de stad. Op de officiele website hier kun je vooraf tickets kopen indien nodig.

   

 • Extra tip #2: Torre del Oro
  Naast de rivier van Sevilla bevindt zich een oude toren, namelijk Torre del Oro. De toren is open voor publiek tegen een kleine entreeprijs van ongeveer € 3,- per persoon.  

   

 • Extra tip #3: Plaza de Toros
  Stierenvechten in Sevilla is nog steeds onderdeel van de cultuur. De arena  Plaza de Toros is open voor publiek en je kunt er een rondleiding boeken. Tijdens de rondleiding wordt er meer verteld over de beste stierenvechters, outfits en het verleden ervan. 

Tips overnachten Sevilla

Ik sliep in een AirBnb in Sevilla midden in het centrum van de stad. Ik raad iedereen aan om dit AirBnb appartement te boeken voor een verblijf in Sevilla. De AirBnb ligt midden in het centrum op loopafstand van bijna alle bezienswaardigheden, supermarkten, bakkerijen en El Corte Inglés. De Metropol Parasol ligt zelfs in de straat van deze AirBnb!

Deze artikelen vind je vast ook leuk

One thought on “Bezienswaardigheden Sevilla: de 9 beste tips

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *