De bezienswaardigheden in Athene

Athene is de hoofdstad van Griekenland en heeft een eeuwenoude historie. De stad is nog niet zeer populair voor een stedentrip. Athene wordt toch wel onderschat want er zijn onwijs veel bezienswaardigheden! Naast de bezienswaardigheden, kun je er ook heerlijk eten. En in de omgeving van Athene liggen tal van mooie strandjes.

athene bezienswaardigheden

Athene bezienswaardigheden op een rij

1.  Akropolis

Athene is rijk aan geschiedenis en deze historie vindt je zeker terug in grote delen van de stad. Een van de meest bijzondere bezienswaardigheden is toch wel de Akropolis. Om er te komen moet je de heuvel op en dat is een behoorlijke klim. Akropolis is een verzamelnaam voor de verschillende gebouwen die op de hoge berg gebouwd zijn. Het Parthenon is gebouwd in 448 v. Chr. en is te zien op de onderstaande foto’s. Athena was de beschermgodin van de stad en de tempel is dan ook aan haar gewijd.

Athene bezienswaardigheden
athene bezienswaardigheden

2.  Het hoogste punt van de stad: Lykavittos

Vanaf deze berg op ongeveer 300 meter hoogte heb je een prachtig uitzicht over de Akropolis en de stad. Je kunt bij verschillende cafe’s een hapje en een drankje doen waarbij je kunt genieten van het uitzicht. Tip: in de avonduren is het uitzicht nog net iets specialer!

3.  Wandel door de oude wijk: Pláka

Plaka is de oudste wijk in Athene en een ware bezienswaardigheid. De smalle straten en kleurrijke huisjes geven je dat Mediterraanse gevoel. 

4.  Bezoek het strand: Paralia Souniou

Helemaal in het zuiden van Athene tref je een mooie rustige baai: Paralia Souniou. Vanaf het strand heb je uitzicht op de tempel van Poseidon die zich op de berg naast het strand bevindt. Je kunt de tempel ook bezoeken waarbij je gelijk ook een prachtig uitzicht over zee hebt. Met de auto is het ongeveer een uur rijden vanaf Athene.

5.  Dineren aan zee

Via een Griekse vriendin kwam ik terecht bij dit geweldige restaurant met uitzicht op zee: Restaurant Sardelaki Vouliagmenis. Ze serveren heerlijk Grieks eten en verse vis. Je zult hier geen andere toeristen tegenkomen, alleen lokale mensen en dat maakt de ervaring nog leuker! Het restaurant staat tevens goed aangeschreven op Tripadvisor en een bezoek mag niet ontbreken als je in Athene bent!

athene bezienswaardigheden - restaurant
athene bezienswaardigheden

Lees meer

Deze artikelen vindt je vast ook leuk

One thought on “De 5 leukste tips voor Athene + de bezienswaardigheden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *