Waan je in een andere wereld en bezoek het Alhambra in Granada 

Het Alhambra in Granada moet je gewoon een keer bezocht hebben! UNESCO heeft het paleis niet voor niets op de Werelderfgoedlijst gezet. Dit paleis stamt uit de middeleeuwen en is een groot onderdeel geweest van de Spaanse geschiedenis. In dit artikel lees je meer over het Alhambra in Granada en handige tips die je niet mag missen.

Alhambra in Granada

De hoogtepunten van het Alhambra in Granada

Nasrid Palace

Aan kunst en cultuur geen gebrek. Het is aan te raden om een halve dag uit te trekken voor je bezoek aan het paleis. Eenmaal binnen, kom je terecht in het eerste deel, het Nasrid Palace. Soms weet je gewoon niet waar je moet kijken want er is zo veel moois. Daarnaast zijn er zo veel mooie details, plafonds en kleurrijke tegels. Je komt de mooiste bouwkunsten tegen zoals een fontein die gedragen wordt door leeuwen. En een groot bad dat omringd wordt door paleismuren. 

De tuinen

Na de route door het paleis, kom je terecht in de tuinen. Ook hier is het prachtig. Kleine fonteinen, veel bloemen en veel groen maken de paleistuinen erg bijzonder. Ik bracht een bezoek aan het paleis in maart en toen was het al heerlijk zonnig.

Alcazaba

Vanuit de tuinen kun je doorlopen naar het Alcazaba. Het Alcazaba is het oudste onderdeel van het paleis. Vanaf hier heb je tevens een geweldig uitzicht over de stad van Granada. In de verte zie je zelfs sneeuw liggen op de top van de bergen. 

Alhambra in Granada
Alhambra in Granada

Alhambra Granada geschiedenis

Het Alhambra is een paleis uit de 11e eeuw dat is gebouwd door de Moren. Granada was destijds veroverd en behoorde daardoor tot de Islamitische Nasrid-dynastie. Hierdoor zijn er in Andalusië veel gebouwen die iets weg hebben van de Islamitische kunst en architectuur. Later in 1492 werd Spanje weer heroverd door de Katholieken. De Katholieken hebben een paleis toegevoegd aan het Alhambra, waardoor een deel van het oude paleis is afgebroken. 

Alhambra in Granada
Alhambra in Granada

Tickets voor het Alhambra in Granada

Breng je binnenkort een bezoek aan het Alhambra in Granada? Koop dan zeker tickets voorafgaand je bezoek. Het paleis hanteert namelijk een limiet voor het aantal bezoekers per dag. Voorkom pech, en wacht dus niet met het kopen van een kaartje bij de ingang. Via de officiële website van het Alhambra kun je online een ticket kopen. 

Voor 14 euro kun je een ticket kopen waarbij je toegang krijgt tot de populairste onderdelen van het paleis. Waaronder het Alcazaba, de Nasrid Paleizen, de tuinen en het onderdeel General Life. Dit kaartje valt onder The General Day visit. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen een ticket te kopen voor de tuinen.

Alhambra in Granada
Alhambra in Granada
Alhambra in Granada

Bezoek ook Granada stad

Granada is een leuke stad in het binnenland van Andalusie. Vanuit Malaga of Sevilla kun je de bus pakken naar Granada als je een dagje uit wil. De stad heeft naast het Alhambra zelf ook heel wat te bieden. Het oude stadscentrum bestaat vooral uit smalle straten en grote pleinen. Ga dus vooral naar het centrum nadat je het Alhambra gezien hebt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *